Guidning på Djäkneterassen och under domkyrkan

Johan Hjertén berättar om den historiska platsen där Djäkneterassen finns samt de fem bronsrelieferna

Torsdagen den 25 april kom ett 20-tal personer till guidningen med Johan Hjertén från Djäkneterassen, han berättade om platsen och de bronsreliefer som Wanja Nones Håkansson skapat och de installerades år 2002. De fem relieferna beskriver Skaras historia. Vill du veta med och se bilder från guidningen klickar du på länken

Guidningen fortsatte sedan in i domkyrkan och vidare ner i källaren, till ett rum som inte är publik. Här berättade kyrkvaktmästare Sven-Erik Johansson om hur det gamla oljepannrummet upphörde när fjärrvärmen installerades. Behovet av ett rum för körsångarna och deras kläder och mycket annat behövdes. Skrudrummet öppnades upp och vi fick se mässhakar och annat, den äldsta var från 1700-talet. En guidning som var något utöver det vanliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *