Lördagsträff med Ulf Falck

Lördagen den 18 november lockade många till Båtsmanshuset, 36 medlemmar kom denna eftermiddagen och på plats fanns Skaras egen silversmed Ulf Falck. Han berättade om hur vi ska sköta våra ädla metaller som vi har i våra hem. En enkel regel är att inte börja med för starka medel, starta med det svagare och gå upp i styrka om så behövs. Många gamla husmorstips finns och många är vi som lärt oss genom äldre generationer hus man kan få sina metaller glänsande och fina.  Smycken skall användas tyckte Ulf, det mår de bara bra av. Ett smycke som bara ligger i ett skrin glädjer varken ägaren eller den som betraktar smycket.

Som avslutning på eftermiddagen serverades kaffe med dopp.

Foto: Barbro Hassel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *