Bildvisning i Båtsmanshuset

Kommunalarbetarna Elof Johansson och Oskar Käck höststädar vid Botan, Skara. 1951 foto Stig Rehn

Skara Gille, Freddie Wendin visade bilder i Båtsmanshuset under kulturveckan den 17-18 oktober. Bilderna som visades dessa dagar är de som smyckar Teglagårdens väggar. Bland annat finns ett antal bilder finns från Stig Rehn, han var en känd fotograf i Skara som fångade människor och händelser i vardagen. Allan Andersson som arbetade vid Elverket i 40 år fick ofta uppdrag i jobbet att fotografera när staden förändrades på 1950-talet och det blev en hel del bilder på anställda vid kommun. Dessa bilderskatter finns sedan flera år hos Västergötlands Museum i deras bildarkiv, har du intresse så att se fler bilder av dem så besök Bildarkivet – Västergötlands museum (vastergotlandsmuseum.se) och sök på fotografernas namn eller ange ett sökord. Färgbilderna på  Teglagården är tagna av Freddie Wendin, på väggarna finns grupper med olika tema som bl.a. bilar, blommor, fåglar, natur, byggnader i Skara mm

Till Båtmanshuset kom ett 40-tal besökare och tittade på bilderna och varje visning avslutades med kaffe med dopp. Ett populärt inslag en höstdag som denna. Det blev diskussioner när det visades gamla bilder från staden och det fanns flera som kände igen sig själv och andra Skarabor.  Att bilder väcker minnen är helt klart och att det blir beröringspunkter för de flesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *