Årets sista guidning med brandbilen vid brandmuseet

Årets sista guidade turer med den gamla brandbilen. Foto Freddie Wendin

Denna kväll genomfördes de sista guidade turerna med den gamla brandbilen 1:an genom staden, intresset var stort både unga och gamla bokade turerna som gick genom staden. Ett bra sätt att se staden från olika håll och få en historiskt återblick. Hoppas brandbilen rullar nästa år också då detta är en attraktion för både stadsbor och turister, vill du läsa mer om kvällen klick här eller gå vidare till verktygsfältet ovan och väl Minnen, referat & artiklar.

Brandbilen är från 1937 och är verkligen en klenod får Skara, de fd. brandsoldaterna som kör brandbilen och guidar i museet på onsdagskvällarna juni – augusti månad är mycket engagerade. Med entusiasm berättar de om brandhistorien som finns i Skara när brandväsendet utvecklades för länge sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *