Djäknedagen den 27 maj med besök i Båtsmanshuset

t

Helgen den 26-27 maj var det  Djäknedagar i Skara och självklart var Skara Gille med och bjöd på kaffe med dopp.  Till  Båtsmanshuset kom drygt 40 personer, både yngre och äldre djäknar, det visades bilder från förr och nu från Skara.  Denna lördag hade programmet för djäknarna  startat med körsång av MV på trappan till Stadshuset, S-O Ask berättade om läroverkets historia och det nya Stadshuset visades.

I Skara Domkyrkan gavs musik och stipendieutdelning och  Johan Hjertén gjorde en skolvandring runt Stortorget och berättade om skolpersonligheter från Skara. I Bladhska Huset hade MV en bildutställning. I Stadshuset visades studentfilmerna från 1938, 1968 och 2008.

Djäknarna tyckte nog att det var skönt att få  sitta ner och få en lugn stund efter dagens program på staden. En del sökte plats i solen och en del valde den något mer skuggiga platsen under det stora körsbärsträdet utanför Båtsmanshuset. För många djäknar var inte dagen slut, kvällen skulle fortsätta med mingel och supé med dans till TS-Bandet på Jula Stadshotell.

 

Text Lena Brodin, foto Freddie Wendin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *