Vackra bilder från Kinnekulle

Interiör från soldattorpet Åtorp 399 i Västerplana som även har namnet Garbotorpet

Vackra nya och gamla bilder från Kinnekulle visades i Prubbasalen på Biblioteket i onsdags kväll den 26 april 2023.  Freddie Wendin och Lena Brodin visade ett stort antal bilder och berättade om Kinnekulle. Att berget är levande och det finns gamla  finns gamla anor förstod man under kvällens visning. Ca 70 personer hade tagits till till bildvisningen denna kväll. Freddie är uppvuxen på Kinnekulle och tillsammans med Lena har de tillbringat åtskilliga år på berget, de flesta vägar och stigar har fått besök av deras vandringskängor.  Det berättades om Kinnekulle och några skrönor fanns det troligtvis med i onsdagskvällens visning, men skrönor gör bara historierna mer spännande,  tex. den om Garbotorpet i Västerplana, vill du veta mer hittar du det under Minne och Referat & artiklar 2023, eller klicka här. På Prisma Västra Götaland (prismavg.se) finns ett stort antal berättelser om bl.a. Kinnekulle och Skara, för att hitta dem skriv i sökfältet Kinnekulle eller Skara.
Efter bildvisningen berättade Tommy Kroon om de kommande aktiviteterna som Gillet anordnar, en ytterligare resa under våren kommer att anordnas till Kinnekulle den 23 maj. Resa med en mindre buss då Kinnekulles vägar är små och trånga, lunch på Kinnekullegården och guidningen av Freddie och Lena. Pris 300 kr/person anmälan till tommy@skaragille.se eller telefon  070591245

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *