Boka in Arbetslivsmuseernas dag den 13 maj – Skara Gille är värd

 

Arbetslivsmuseernas dag 2023 Programblad

Vi på Skara Gille är mycket stolta över att vi  åter kommer att stå värd för Arbetslivsmuseernas dag som sker lördagen den 13 maj på Vilan-området. Skara Gille förvaltar sedan några år Brandmuseet i Skara som är ett arbetslivsmuseum, detta är ju ett unikt litet museum som startade år 1948 av f.d. brandchefen David Bergman. Museet öppnar som vanligt varje onsdag from juni månad kl. 17-19 och håller på till augusti månads slut. Som guider under onsdagarna finns f.d. brandsoldater som berättar om museet och inventarierna som finns i huset. Besökarna bjuds på kaffe med dopp, ett populärt inslag. Vissa onsdagskvällar kommer även den gamla brandbilen och gör en tur med resenärer runt Skara centrum.

Arbetslivsmuseernas Dag är en möjlighet för medlemmarna i NAV att visa upp sina verksamheter vid de besöksmål de driver. Även Hembygdsförbundens medlemmar i Västergötland, Dalsland, Bohuslän och Göteborg erbjuds dessa möjligheter.

Evenemanget går av stapeln lördagen den 13 maj i Skara på Vilans Fritids-område med Vilanhallen i centrum.  Möjlighet att titta och känna på olika hantverk och maskiner.  Är man intresserad av att besöka olika arbetslivsmuseum så klicka på denna länk Besöksmål – NAV – industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst (navivast.se)

Genomförandet sker i samarbete med Skara kommun, Skara Gille, Skara–Lundsbrunns Järnvägar, Innovatum och Vuxenskolan med stöd av Västra Götalandsregionen

En dag med upplevelser för både ung och gammal.

Alla är välkomna, vill du inte åka bil eller gå så kan du ta rälsbussen från Skara centrum ut till Vilanområdet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *