Skarabilder och musik

På torsdagskvällen var det full fart i Stadshusets aula. Vid en av 75-årsfirande Skara Gilles många aktiviteter var det ett kärt återseende när ett bildspel, skapat av bröderna Carl-Olof och Tomas Storm, visades tillsammans med underhållning av TS-bandet.

Ett hundratal Skarabor deltog i, vad man kan kalla en sittande stadsvandring. Ett pärlband av bilder från förr presenterades gata för gata. Carl Olofs speakerröst ledde publiken förbi hus och platser. Med stor tydlighet fick han alla att minnas butiker och människor.

Efter en halvtimmas ögongodis var det dags för TS-bandet att äntra scenen. Publiken fick som vanligt njuta av härlig musik från 1900-talets mitt. En härlig blandning av bländande gitarrmusik och skönsång svepte ut från högtalarna.

I en paus med kaffe, kalasbulle och finsk pinne, sorlades det friskt i den gamla aulan. Efter detta var det åter dags för en ny vända med bilder samt musik av samma goda slag. Kvällen bjöd på massor av nostalgi. Det är viktiga inslag i Skara Gilles breda verksamhet, att bevara och sprida kulturarv på många olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *