Lördagsmys i Båtsmanshuset

I många år har medlemmar samlats i Båtsmanshuset på lördagseftermiddagarna under en vintermånad. Just detta jubileumsår har träffarna blivit flera och varat ända in i april. Så i lördags var det dags för final.

Svante Kilander

De senaste träffarna har inte haft något direkt program. Deltagarna har tagit med sig egna alster som har varit grund för samtalen. Vid den avslutande träffen hade Svante Kilander med sig ett verk av Skarakonstnären C-G Hendén som han undrade över. Tavlan skickades runt bland det tjugotal personer som satt runt borden och det fälldes en och annan kommentar. Det diskuterades motiv och släktband och det gavs en grund för Svantes fortsatta sökande efter fakta.

Bo Håkansson

Bosse Håkansson bidrog med några teckningar över stadens sevärdheter. Gedigna arbeten där varje detalj syntes med stor tydlighet. Bosses talang var knappast känd bland de närvarande, men arbetena imponerade. Ytterligare en av deltagarna, Gullvi Johansson, passade på att läsa upp en betraktelse om sitt stora intresse. Gullvi är fågelskådare och beskrev målande en vårdag vid Hornborgasjön, där både fåglar, fjärilar och buskar som hade givit mening åt livet.

Så dags för kaffe med dopp. Att vissa drycker löser tungornas band är väl känt. Kaffe torde vara det mest effektiva. Åtminstone i Båtsmanshuset. Samtalen runt borden var livliga och intensiva. Det finns alltid mycket att prata om i glada vänner lag.  Detta märktes extra tydligt denna lördagseftermiddag.

Även om aktiviteterna på lördagseftermiddagarna tar paus, finns det ett digert program i 75-årsfirande Skara Gille. Om ett par veckor är det dags för ”Skarabilder och musik” med TS-bandet i Stadshuset, då börjar också årets stadsorienteringar. När vi kommer in i maj, erbjuder Skaras hembygdsförening minst en programpunkt varje vecka. Det finns alltså fortfarande rikliga möjligheter till trevlig samvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *