Besök på “Fårfesten i Kil”

Vackra kuddar

Vackra tröjor

Div hantverk av får

Får

Kudde i ull

Fina trätofflor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fårfesten i Kil lockar besökare från hela världen  och har anordnats sedan år 2006. År 2010 bildades Fårförening Fårfest. I torsdags åkte 21 personer från Skara Gille  med Sparlunds Buss & Taxi till Kil  för att besöka Fårfesten och förväntningarna var stora.  Den första Fårfesten ägde rum 2006 och så har det fortsatt, år 2010 bildades Fårförening Fårfest . I år startade Fårfesten den 2 mars och håller på till 4 mars och ungefär 140 utställare fanns på plats och  här fanns det utställare från andra länder.  Utställarna visade sina alster och vad man kan göra av material från får sätter bara fantasin gränser för. Årets tema för Fårfesten var “Får the Power”. Bussen kom till Kil lite senare än som planerats, vad som händer utmed resvägen går ju inte alltid att planera och hemresa gick lite senare än planerat för att kompensation.  Allt som visades på fårfesten handlade naturligtvis om får och ull. Även några levande får fanns att titta på kanske fick de även en och annan klapp. Under dagen var det en modeshow med mycket snygga kläder, denna var proffsigt genomförd.  Fårfesten gav inspiration till besökarna och även utställarna fick lön för mödan,  troligtvis var det inte den sista gången man besökte denna fest.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *