Väldoft från lavendelpåsar

På lördag den 4 mars är det åter en träff i Båtsmanshuset kl. 14.00 alla är välkomna. Temat för denna dag är “Väldoft från lavendelpåsar”. Lavendeln avger en god doft i lagom intensitet och passar mycket bra för olika förvaringsutrymmen som garderober, byråar och liknanden. Under 1700-talet och 1800-talen var det vanligt med en potpurrikruka med torkade kryddväxter, till exempel isop, rosmarin, lavendel och luktsalvia, som spred väldoft i rummen. Fortfarande stoppar vi gärna en påse lavendel i linneskåpet. Däremot hänger vi inte längre kvastar med malört, isop eller åbrodd i garderoben för att hålla malen borta.

Denna lördag får vi själva tillverka lavendelpåsar, material finns i Båtsmanshuset. Naturligtvis bjuds det på kaffe med dopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *