Ett besök i ateljén

Ann-Britt Molander Johansson läser om konstnärer från Skara

Vid lördagsträffen i Båtsmanshuset den 4 mars i Båtmanshuset läste Ann-Britt Molander Johansson om konstnärer från Skara. I Gilles årsböcker som ges ut vart annat år finns olika berättelser  och några tillfällen om konstnärerna från Skara. Några av dem var mer kända namn än andra. I Skara finns många kända objekt som många konstnärer både målat och tecknat av som t.ex. domkyrkan, läroverket, Skolgatan, Bladhska m.m. Dagen till ära hade tavlor av de olika konstnärerna hängts upp på väggarna i Båtsmanshuset för att visas upp för besökarna var elva till antalet. När en tavla eller något annat får en berättelse kopplat till sig händer något och den får ett helt annat värde, affektionsvärde eller om proviens. Tavlorna hos Gillet har troligtvis inte så stort ekonomiskt värde men med berättelsen så blev det helt klart intressantare för besökarna denna dag att få veta mer om konstnären och om tavlan.  Dessa tavlor är sedan tidigare skänkta sin gåvor till Skara Gille och genom denna lördagsträff fick de plockas fram och visas.

Naturligtvis bjöds det på kaffe och Ann Britt hade även denna gången dukat upp m. ed porslinsskålar och hembakat , bullar och havreflarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *