Lappa, laga och namna var temat för lördagsträffen

Lappa, laga och namna

Lördagen den 18 februari träffades ett 20-tal personer i Båtmanshuset. Temat för denna eftermiddag var “Lappa, laga och namna”. Det pratades om hur man lappade och lagade kläder och annat förr i tiden, då fick inget kastas bort och man hade inte den stora mängd kläder.  Tanken att köpa trasiga byxor som många yngre idag gör fanns inte på agendan, man skulle var hel och ren. Idag blir modebyxorna trasigare och trasigare och ibland är det mer hål än tyg. Modevärldens logik är att ständigt skapa förändringar och motsatser, från de korta kjolarna till de längre, smala byxor till vida, färggranna till grått och svart och ibland blir trenderna så absurda att de slår över sin motsats. Att tras-modet är en sådan trend är uppenbart.
Några av besökarna hade med sig exempel på hur man kan göra gammalt till nytt,  tips och idéer flödade. Vackra örngott som gått i arv visades upp, vad kan man göra med dessa, hur kan man laga en hålsöm som slitits sönder? Frågorna och tipsen om hur man kan rädda vackra ting florerade kring bordet.  En varm tröja av ull som blivit utsliten hade fått ett nytt framstycket, inget är omöjligt. Vackra dukar och andra broderier finns säkert hemma hos de flesta, arvegods eller kanske inhandlat på secondhand och loppisar. Kvinnogöra som idag inte värderas till något och som säljs för en spottstyver hoppas vi kommer uppskattas igen.
Återigen en trevlig lördag där både kända och okända människor möts kring ett tema och umgås med kaffe och dopp.

Nästa lördagsträff blir det “Sagor för vuxna”, vad Ann-Britt Molander Johansson bjuder på denna lördag är lite av en hemlighet men det säkert intressant.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *