Hönsestrikk i Båtsmanshuset igen

För andra gången gillt träffades några stickintresserade i Båtsmanshuset för att höra, se och få kunskap om “hönsetrikk”. Erika Landahl från Skara har alltid några stickningar på gång hemma hos sig, ingen dag utan stickning är det som gäller för henne. Hon berättade om hur hönsestrikk uppkom i Danmark på 1970-talet. Nu har åter stickning blivit populärt och därmed även för denna denna kreativa stickform. Här blandas färger och kreativa mönster. Man kan blanda alla garner och mönster, men Erika rekommenderar att man håller sig till samma kvalité och tjocklek på garnerna för då håller formen sig bättre och även tvättningen blir enklare.

Många var de besökare som denna dag kom till Båtsmanshuset för att få veta mer hönsestrikk och samtidigt få en stunds umgänge med kaffe. Intresset för dessa “Hönsestrikk träffar” har varit stort och troligtvis kommer en ytterligare träff senare i år, när detta blir aktuellt kommer mer information att skickas ut.

Den fina koftan som Erika hade på sig idag var vid förra träffen inte färdig, då saknades det en ärm och hals- och axelpartiet var inte klart. Nu när den fina koftan var klart passade det ju bra att ta på sig den till dagens hönsestrikk-träff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *