Lilla Julafton blev succé för 34:e året

I lördags den 17 december blev det åter igen den omtyckta julmarknaden i Båtsmanshuset och på  gården. Mellan kl. 14 – 16.30 kom många för att göra ett besöka och få känna på julstämningen när julen snart står inför dörren. Ute på gården i kylan såldes det varmkorv och lotter där vinsterna var bl.a. hembakat bröd och olika hantverk. I huset serverades det varm glögg och hemmagjorda godisbitar, detta är ett omtyckt inslag under eftermiddagen.

Emma Engström och Simon Häger från Falköping stod för julmusiken och i trappan upp till andra våningen kunden man se det gamla fönstret trepassfönstret från Domkyrkan. Fönstret var en gåva till f.d. brandchefen och åldermannen David Bergman för sina insatser vid branden i Domkyrkan år 1947, fönstret har nu lämnats över till Skara Gille.. Enligt traditionerna läste dikten “Tomten” skriven av Viktor Rydberg, detta är också en tradition sedan många år. Familjen Palm har levererat dikten under flera år och nu är Roger Palm som läser dikten.  Julmarknaden lockade både unga och gamla och nu känns det som om julen är ännu ett steg närmare då detta är den sista aktiviteten före jul för oss på Gillet.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *