Lilla Julafton en 34 årig tradition hos Skara Gille

Sedan 1988 firar vi Lilla Julafton i Båtsmanshuset. Nu på lördag (17/12) är det dags igen.  I det gamla huset från 1700-talet bjuder vi  bjuder på glögg, julgodis och underhållning och mysig julstämning. I år är det Emma & Simon som svarar för julmusik med orgel, banjo och sång.
På gården finns det hantverkare, lotteri och korvförsäljning. Klockan 15 och 16 läser Roger Palm Viktor Rydbergs dikt “Tomten” utanför Båtsmanshuset.

Det finns nu möjlighet att bese vår senaste “dyrgrip”. Det trepassfönster som f.d. brandchefen David Bergman fick som belöning efter sin bragdartade insats vid Domkyrkobranden 1947 är nu uppsatt i Båtsmanshuset.

Trepassfönstret fanns tidigare i Domkyrkan och kom att ersättas med Bo Beskows glasmosaikfönster. Bo Beskow arbetade med korfönstren under många år 1945 -1976. Han arbetade med konstglasmästare Gustav Ringström. Inspiration hade Beskow fått från bland annat katedralerna i Chartres och i Canterbury. Det handlade om att framställa bibeln i glasmosaik, såväl gamla som nya testamentet. Man lyckades efter mycket arbete få fram en glaskvalité som liknade den från medeltiden. Den blå färgen var Bo Beskows speciella favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *