Ny berättelse på Prismavg

En ny berättelse har publicerats av Skara Gille på www.prismavg.se, den handlar om barnkoloniverksamhetens historia i Sverige och lite från Skara och Kinnekulle mm.
Barnkolonierna startade i slutet av 1800-talet, det var främst familjer med sociala och ekonomiska bekymmer som fick möjlighet att skicka sina barn till barnkolonierna. Föräldrarna arbetade och barnen var hemma och drog runt i städerna  och många var de som hamnade i fel sällskap. Kanske kan man även idag se hur barn i utsatta områden kommer fel.

Att barnen mådde bra av att komma från städerna och komma ut i naturen där man fick sola och bada var en viktig faktor.  Att många barn också fick näringsriktig mat var också viktigt . Vill du läsa mer klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *