Lyckad “Hembygdsmässa” i Fornbyn

Serveringen – Varmkorv samt kaffe med dopp

Lördagen 3 september bjöd på bra väder och många var besökarna som kom till årets “Hembygdsmässa”. Klockan 10.00 öppnades portarna och det strömmade in besökare under hela dagen. Skara Gille stod för arrangemanget och underhållningen stod  Thomas Landahl för. Det serverades kaffe med dopp och det såldes varmkorv, efterfrågan var stor,  mer kaffe och bullar fick införskaffas under dagen.

Thomas Landahl stod för underhållningen

Lokala politiker utfrågades

Många lyssnade på politikerna, kommer de att hålla sina vallöften undrade nog många.

Kl. 11.00 genomfördes en politikerutfrågning, på plats fanns representanter från partierna i Skara och de grillades med frågor – Hur ska Skara utvecklas? Vad kan man göra för att få igång näringslivet och centrumhandel? etc. Anders Ljung som ledde utfrågningen passade på att ge Skara Gille en eloge för sitt engagemang och initiativ till mässan denna dag.

Utställare i Rackebyladan

I Rackebyladan fanns Gilles lotteri, hembakat bröd lockade många lottköpare. Många var de som ville köpa det hembakade brödet men det blev lotter i stället och hopp om vinst. Efter 2 timmar tog lotterna slut och vinstbordet var tomt och det blev bara att packa ihop. En lärdom till nästa arrangemang, hembakat bröd var en vinstfavorit.

Gamla bilder från Skara visades på en tv-monitorn, intresset var stort och många fick information om Skara Gille. Många av bilderna kan hittas på www.hembygds.se och på www.digitalmuseum.se. Förhoppningsvis raggades några nya medlemmar denna dag. I ladan fanns bl.a. Västergötlands Hembygdsförbund, det såldes kläder, inredningsdetaljer, smycken, böcker om Skara med omnejd mm.

En av slöjdarna i tälten

Honung en efterfrågan produkt på mässan

I tälten fanns fler utställare där det såldes, silversmide, slöjdhantverk, växt färgat garn, smycken i läder, honung m.m.

Katten Sören en van utställare

Katten Sören “Sveriges mest klappade katt” var en publikdragare och kön var lång för att få klappa honom. Sören som är van vid all uppståndelse kring honom tog det lugnt i sin stol.

En trevlig dag med sensommarvärme och många besökare ger mersmak till nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *