Festlig och folklig välgörenhetsfest i Fornbyn den 17 aug. 2022

Det blev en festlig kväll när vårt friluftsmuseum visade sig från sin allra bästa sida den 17 augusti 2022.  Allt var förberett i  detalj när de första gästerna skred in i Fornbyn. Scenen var pyntad med kulörta lyktor, sittbänkar  fanns på plats, flaggorna var hissade, serveringstälten hade rests och gitarrerna var väl uppvärmda.  Till och med vädret visade sin allra bästa sida. En underbar inramning för en välgörenhetsfest till  Hospice Gabriel. 

TS-Bandet. Bilden är från Västergötlands Museum

Publiken kom i långa rader och de blev bara fler och fler. Närmare 400 personer hade tagit plats framför dansbanan, fulla av förväntan, när tiden var inne. Tomas Storm presenterade sin uppställning  i och kring TS-bandet och de första kraftfulla tonerna från gitarrerna fyllde parken. Att publiken njöt  av den musik som presenterades märktes tydligt. Gitarrsoundet från The Shadows och The Spotnics  blandades med gamla schlagers med skönsång av Göran Berg. Innan paus dök en överraskning upp i  form av Nils-Gabriel Berg som bjöd på ABBA-låten ”Thank you for the music”. En repertoar som han  vanligtvis inte kopplas samman med. 

I pausen fick representanter från Hospice Gabriel tillfälle att föra fram sin tacksamhet både till publik  och arrangörer för kvällens fest. Annette och Eliza berättade hur mycket de uppskattade initiativet  från TS-bandet och de såg med stor förväntan ut över publikhavet när de tänkte på insamlingen. 

Skara Gille hanterade serveringarna. Kön till den varma korven var lång och lagret fick fyllas på flera  gånger under kvällen. Även vid kaffeserveringen var det full fart. Priserna på det som såldes var låga,  så det fanns inget utrymme att pruta. Däremot var det fullt tillåtet att överbetala, vilket många tog  tillfället i akt att göra. 

Efter pausen fortsatte den ljuva musiken. Publiken var fokuserad på tonerna både från gitarrerna och  Görans strupe. Det fanns till och med tendenser till försiktig allsång. Kvällen led mot sitt slut och den  sista låten som strömmade ut ur högtalarna var Cliff Richards ”Do you wanna dance”. Då kunde man se försiktiga danssteg bland delar av publiken. De fjäderlätta stegen följde nog de nynnande  besökarna ända hem. 

Men hur gick det då? Jo, den fantastiska publiken bidrog med 44 396 kr. Eftersom TS-bandet bjöd på  sin insats, Skara Gille skötte serveringen helt ideellt, ICA Munken och Stadshotellet låter bli att  fakturera kommer hela beloppet att skickas till Hospice Gabriel. 

Redan tidigt på kvällen kom de första för att få de bästa platserna.

Den första låten för kvällen var ”Da do run run” 

Många ville ha varm korv. Kön var lång. 

TS-bandet medlemmar är Tomas Storm, Göran Berg och Staffan Hendén. 

Reportage Tommy Kroon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *