Lilla midsommarafton lockade många till Båtsmanshuset

Lilla midsommarafton 2022

Maten lät sig väl smakas

Under onsdagskvällen i midsommarveckan bjöds det in till fest på gården vid Båtsmanshuset. Ett sextiotal medlemmar fanns på plats för att fira vår nya tradition., “Lilla midsommarafton”. Det var fjärde gången som vi firade och vädret var på vår sida.

Bord och stolar fanns på plats när de första gästerna dök upp. Gillets egen trubadur, Thomas Landahl, bjöd på smäktande toner. Åldermannen hälsade välkommen och klockan sju dukades det fram matjessill, senapssill och färskpotatis. Trots sorlet försvann sommarens delikatesser både från tallrikar och burkar. När den sista sillen var svald, dukades det fram kaffe och tårta. Det blev dags för den annonserade underhållningen. Thomas spelade och sjöng ur Mats Ljungs stora visskatt. De församlande fick sitt lystmäte fyllt av underfundiga visor. titlar som “Mellan hägg och syren”, “Kaffehalvevär” (fast det var det inte), “Åker du själver hem” och “Färdtjänstvisan” var några av de titlar som Thomas bjöd å. Under musiken “vandrade” en lottring runt borden. Vinnarna får bjuta av ännu mer mat vid ett senare tillfälle på stadens nyrenoverade hotell.

Som alltid (?) vid våra sammankomster var stämningen hög och många längtar nog redan efter nästa
års firande. Men innan dess har vi massor av spännande aktiviteter att se fram emot.

Bild och text Tommy Kroon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *