Lilla midsommar

Båtsmanshuset

Skara Gilles “Lilla midsommarafton” har blivit något av en tradition, under några år har den  legat nere pga. pandemin men nu är det dags igen. På gården vid Båtsmanshuset onsdagen den 22 juni 2022 går den av stapeln igen, då äter vi tillsammans och umgås.  Det serveras sill och färskpotatis med tillbehör samt kaffe och tårta, till ett pris av 125 kronor.
Föranmälan krävs, när du fått besked om plats så swishar du 123 538 330 02 eller gör en inbetalning till bankgiro 543-0145.
Anmälan skickar du på e-post: tommy@skaragille.se eller ring 0705-912 455, pga. begränsat utrymme så gäller först till kvarn…… Om vädret spelar oss ett spratt kommer det att sättas upp tält.

Underhållning av Thomas Landahl han kommer att bjuda på visor av Mats Ljung.

 

Midsommarfirande i Fornbyn Källa:www.vgm.se

När Lilla Midsommarafton är  avklarat så är det bara att fortsätta firandet i Fornbyn, stadens egna lilla oas. Den 24 juni 2022 bjuds det på folkdans, musik och midsommarstången kläs och reses.

Midsommarfirandet anordnas av Västergötlands Museum, Axevalla Folkdansgille leder traditionsenligt firandet med lekar och dans runt midsommarstången.

Stången reses klockan 15.30 och dansen börjar klockan 16.00. PRO serverar fika och den nyinvigda Stenhammarkiosken är öppen!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *