Brandmuseét lockade besökare

Utanför brandmuseét, några kom och stannade till för att få veta mer om huset som under många år varit låst.

Igår mellan kl. 17-19 kom ca 25 personer för att titta in i stadens lilla brandmuseum som Gillet sedan ett år tillbaka nyttjar och håller öppet för visningar på onsdagar hela juni, juli och augusti månad. Under sommaren kommer det att bjuds på ytterligare spännande inslag som lockar både unga och äldre generationer, så håll koll på vår skaragille.se.hemsida.eu.

Brandmuseét, F.d. brandchefen Kent Holmberg guidar med brinnande intresse .Kent Holmberg som tidigare jobbat som brandchef i Skara guidade besökarna och berättade om brandkåren förr och nu. Man kan konstatera att det skett en hel del förändringar inom brandväsendet, kanske inte alltid till det bättre. Ett exempel från förr var att alla brandslangar tvättades manuellt och sedan hängdes upp för att torka, ett jobb som för några brandmän tog några dagar. I muséet visas även bilder från gamla Skara, ett inslag som många besökare stannar till framför och tycker är trevligt.

Dåtidens brandsäckare, i bakgrunden finns några senare modeller  I det lilla museum finns en hel del redskap från brandväsendet och besökarna fick information om både det ena och andra. Efter visningen bjöds det på både kaffe och bulle.  Att vädret var vackert inbjöd flera till besöket denna sena eftermiddag och några kom för att träffa vänner och få sig en pratstund samt lite kaffe med dopp.

Brandmuseét

Brandmuséet juni 2022

Nästa onsdag den 22 juni 2022 håller museét öppet igen som vanligt mellan kl. 17-19, kanske har du någon berättelse från brandkåren i Skara som du vill dela med dig.  Välkomna!

Foto Freddie Wendin

Text Lena Brodin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *