Nationaldagen firades i Fornbyn

Nationaldagen den 6 juni firades med många besökare i Fornbyn, till mångas besvikelse och ilska hade det brunnit i två byggnader under natten till denna dag men  lyckligtvis var brandkåren tidigt på plats och kunde stoppa brandutvecklingen i Missionshuset och Hornborgastugan. Kommunfullmäktiges ordf. Sven-Olof Ask invigde nationalfirandet och även han utryckte sin ilska mot dem som orsakat branden – ett hot mot demokratin. I dagens program som höll på ca 1 timme  ingick bland annat musik av Skara musikskolas paradorkester, traditionell körsång av Skara manskör och stämningsfulla jazz- och vistolkningar av Simon Steneros och Johannes Hammar i duon Jay´s Vinyl.

 

Skara Gille som detta år stod för serveringen av kaffe och bakelse vid Missionshuset och försäljning av glass,  korv och bröd i den nyligen invigda Stenhammarkiosken hade fullt upp. Kaffe och bakelser tog slut under
eftermiddagen ,men det dröjde inte längre förrän det åter fanns fika att köpa.
Så gott som allt kaffe och såldes slut. En lyckad försäljningsdag för Gillet och många nöjda kunder.

I den nyligen invigda Stenhammarkiosken såldes glass och varmkorv med bröd, även här var efterfrågan stor.  Hur många som kom till nationaldagsfirandet i Fornbarn är oklart, men vid entré finns en besöksräknare. Besöksantalet finns det koll på men inte just vid denna stund.  Konstateras kan att Gillet sålde ca 300 kaffe med bakelser och i kiosken såldes ca 110 korvar med bröd och glass. Vid kaffeserveringen bjöds också på sång och musik av Tomas Landahl.

En lyckad nationaldag med mersmak i Fornbyn. Här finns naturen nära med  stora grönområden och trevliga omgivningar. Plats för både unga och gamla. Vädergudarna var med oss hela eftermiddagen och bidrog naturligtvis till att eftermiddagen blev lyckad, alldeles lagom temperatur inte för varmt inte för kallt. Trots att programmet på scenen startade kl. 13.45 och pågick till 15.00 så kom många redan 13.00 och stannade till strax efter 16.00.

Nu hoppas vi på ett fint midsommarfirande i Fornbyn och att vår lilla oas i Skara och att detta blir ett ställe där människor åter kan mötas genom att fler evenemang anordnas där. (foto Freddie Wendin)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *