Nytt på hemsidan

Nu kan vi erbjuda en helt ny upplevelse på hemsidan, en flik med namnet ”Minnenas promenad”. De första objekten under denna flik är filmer med Rolf Berggrens modeller. Både ”Järnvägsområdet”, som har visats i gamla Turistbyrån och nu är flyttad till tredje våningen, samt modellen över Hötorget i slutet av 50-talet som fortfarande är under arbete.

Rolf har gjort ett enastående arbete med dessa båda modeller. Vid flyttningen av ”Järnvägen” från första till tredje våningen i gamla biblioteket, passade Göran Johansson på att fotografera alla objekt. Tillsammans med Gösta Karlssons bilder och Rolfs texter, har detta blivit en film med massor av nostalgi. Verksamheten i husen är beskriven och ”alla” människor är namngivna. Vilka minnen.

Modellen av husen kring Hötorget är fortfarande under arbete, stenhusen i sydväst är ännu inte klara. Men trähusen med alla sina detaljer finns nu att beskåda. Visserligen utan beskrivande texter, men de kommer. Lägg märke till den detaljrikedom som finns på byggnaderna. Rolf har lagt stor möda på att få alla skalor att stämma, dörrar, fönster och trappor är otroligt detaljerade. Vi väntar med spänning på kommenterande text.

Gå in under “Minnenas promenad”. Välj objekt. En film presenteras i ett eget fönster nere till vänster i fönstret. Klicka och njut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *