Vi fortsätter

PrismaVG är en digital portal som visar berättelser om tiden efter 1850. Två eldsjälar i Skara Gille, Lena Brodin och Freddie Wendin, har bidragit med hela 37 artiklar som berättar om Skara och Skaraföretag. Vi tycker att det kan vara trevlig sysselsättning i dessa tider att ta del av dem. Här presenterar vi tre nya artiklar:

OH Gustafssons Bageri & Konditori AB
Bagare och konditor är yrken som funnits under lång tid. I mitten av 1800-talet försvan skråväsendet i Sverige. I bagaryrket fanns då vita och svarta…
https://www.prismavg.se/exhibits/show/den-glada-bagar–n—oh-gustaf?history=1

Bodknodd
Bengt Svensson, sonson till Richard, berättar. Yrket “bodknôdd” som man sa i Västergötland var samma som budknodd som var beskrivningen på ett manligt butiksbiträde.
https://www.prismavg.se/exhibits/show/livsmedelsaffar-handelsbod?history=1

A-blommor
Detta är berättelsen om Gun-Britt som under sin uppväxttid drömde om att få arbeta som butiksbiträde. Det var framförallt kundkontakterna som fångade…
https://www.prismavg.se/exhibits/show/a-blommor?history=1

Vi kommer att presentera flera berättelser kommande veckor. Är Du ivrig och vill ta del av hela utbudet redan nu, kan Du använda länken https://www.prismavg.se och skriva “Skara” i sökfältet så får Du fram samtliga artiklar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *