Årets hembygdsförening

Idag har Västergötlands hembygdsförbund haft årsstämma på Axevalla folkhögskola. Bland annat delades utmärkelsen “Årets hembygdsförening” ut till Skara Gille. Vi är både glada och stolta.

Ålderman Tommy Kroon tackar för utmärkelsen uppbackad av Ann-Britt Molander Johansson och Barbro Hassel. Foto Göran Johansson

Motivering
Skara Gille tilldelas utmärkelsen “Årets hembygdsförening 2019” inom Västergötland genom sin llsidiga och engagerade verksamhet, vilken intresserar en månghövdad allmänhet och tillströmmande medlemmar. Föreningens aktiviteter, där stadsvandringarna, hembygdsmässan och utgivnigen av den återkommande skriften “Ett och annat från den gamla staden Skara” särskilt skall nämnas, vittnar om en i högsta grad levande verksamhet som lever upp till svansk hembygdsrörelses vision. Genom sitt arbete med Bygdeband dokumenteras människor, fastigheter och verksamheter och skapas sammanhang där dåtid leder fram till nutid och skapar möjligheter för framtida intresse.
Skara Gille har funnits i drygt 70 år och har lyckats hålla en fruktbar kontinuitet över tid, men dessutom lyckats förnya och utveckla sin verksamhet på ett förnämligt sätt som lovar gott för kommande år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *