Lilla julafton

Ända sedan 1988 har vi i Skara Gille bjudit in till fest i juletid sista lördagen innan julafton. I lördags var det dags. Som vanligt var Båtsmanshuset julsmyckat på gammalt vis under ledning av vår husfru Ann-Britt. Granen var klädd, girlanger uppsatta, äpplen låg på spiselkransen och klippt granris på golvet i farstun.

I salen hade Thomas Landahl och Sven-Erik Svensson finslipat ett framträdande med stämningsfull julmusik. Rummet fylldes med förväntansfull publik och de belönades, förutom musik av seniorerna, av Thomas skönsjungande barnbarn Kerstin och Edith. De bjöd på stämningsfulla visor med sina klara röster. Stämningen höjdes ytterligare när den förrförre åldermannen, Bengt Palm, läste Viktor Rydbergs välkända dikt ”Tomten”.  Den tomteklädde Bengt läste alla elva verserna och för att alla skulle få tillfälle att lyssna, läste han dikten vid två tillfällen under eftermiddagen.

Läs mera under “Minnen, referat & artiklar”

Skönsjungande Edith och Kerstin bredvid farfar hustrubaduren Thomas med partnern Sven-Erik stod för den musikaliska underhållningen. Foto Erik Sånnek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *