Den andra stadsvandringen

Det hotades med åska och regn, men Barbro ( uppbackad av Jesper Svedberg ) använde sin direktlinje. Inget regn över Skara på måndagskvällen. Tyvärr har inte alla tilltro till Barbros förmåga, ve blev ”bara” 90 vandrare denna härliga kväll.

Så började också klockspelet med ”En vänlig grönskas rika dräkt”. Barbro Olofsson gav riktlinjerna för kvällen. När vi gästar Skaras märkvärdigaste minnesmärke tar hon hjälp av några av de personer som finns med på Krönikebrunnen. Efter den korta promenaden från Prubbatorget till Krönikebrunnen gav Barbro en  introduktion av den historiska minnesplatsen. Därefter presenterade hon tre av de figurer som bjöd på intressanta berättelser om sina liv. Läs mera under ”Minnen, referat och artiklar”.

Barbro Olofsson presenterar kvällens tre gästen som just tagit klivet ut från Krönikebrunnen. Lars Hjertén som Gunnar Wennerberg, Johan Söderberg som biskop Brynolf och Johan Hjertén som Jesper Svedberg. Foto Erik Sånnek

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *