Lilla midsommarafton

För tredje året träffas vi för att njuta av sill och underhållning på gården vid Båtsmanshuset onsdagen i midsommarveckan. Nu har en av våra fyndiga medlemmar döpt aktiviteten, ”Lilla midsommarafton”
I år hade vi vädrets makter emot oss. Tanken var att vi skulle bygga scen och duka på gården, med det osäkra väderläget gjorde att vi fick söka andra lösningar.

Sillbuffén dukades upp inne i Båtsmanshuset. Huset fylldes med bord och stolar, även andravåningen fick tas i anspråk. Ett femtiotal medlemmar fyllde huset och kön till sillen var lång. Men som vanligt fanns det mycket att prata om och stämningen var, som vanligt, hög.

Anders Malmström och Ingvar Örner svarade för underhållningen i Bladska.

När tallrikarna dukades av, flyttade samtliga sig över till Bladska, som blev nästa praktiska lösning. Vi hade besök av ”Kärlekens irrvägar”, en duo bestående av trubaduren Ingvar Örner och Anders Malmström som kompade på gitarr. De bjöd på en blandad repertoar med visor av bland andra Allan Edvall, Cornelis Vreeswvijk och Olle Adolfsson. Visorna blandades med tänkvärda dikter av Thomas Tidvall. Underhållningen uppskattades mycket av publiken och duon avkrävdes både extradikt och extranummer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *