Gökotta på Brunsbo äng

En av de tidiga aktiviteterna när Skara Gille bildades var att ordna en gökotta. En annan fråga som också väckte engagemang, var räddningen av Brunsbo storäng. Dessa båda ”minnen” kopplades samman, när vi bestämde oss för att testa gökotta på våra dagars medlemmar. En gökotta på Brunsbo äng.

Ute vid Brunsbo mötte vår gökguide, Kenth-Ove Hvass upp. Inledningsvis berättade han om göken och dess sätt att leva. Efter introduktionen gav sig gruppen på stigen för att lyssna på flera fåglar. De mäktiga ekarna gav en djup inramning med sin grönska. Man gick, stannade upp, lyssnade och fick en förklaring till ljudet och en beskrivning av de olika fåglarna och deras liv. Den enda gök som hördes, gol från en av vandrarnas telefon. När gruppen tillbringat en timma i den bedårande naturen, återvände man till de parkerade bilarna.

Det gavs tillfälle att botanisera i de medhavda kaffekorgarna. Kaffet smakade extra gott i den vackra naturen. En slutsats är att de medlemmar som fanns med på aktiviteten, kände stor tacksamhet till de kolleger som redan för 70 år sedan initierade det som gav oss idén till dagens utflykt. Gökotta en tidig morgon på Brunsbo äng är en aktivitet som väl låter sig upprepas.

Läs mera under flik “Minnen, referat och artiklar”

Kent-Ove Hvass berättar entusiastiskt om sitt stora intresse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *