Företag och dess historia – Eccoverken

Våra aktiviteter under jubileumsåret fortsätter. I torsdags kväll samlades en grupp ”gamla” arbetskamrater från Ecco-verken. Det blev en stund med trivsam samvaro som speglade minnen och kamratskap. Många hade anslutit och för flera var det första kontakten med Skara Gille.

Kvällens värdar var Barbro Hassel och Gunnar Karlsson som tog emot i Prubbasalen på nya biblioteket. Gunnar inledde med att visa en film som visade de sista dagarna på ”Ecco” i Skara innan verksamheten flyttades. Filmen visade många bekanta ansikten, flera av dem fanns med i lokalen. Därefter berättade Ingvar Karlsson om sina minnen, både som tidsstudieman när han inledde sin bana i Skara fram till tiden som ansvarig när flytten blev allvar. Här märktes det tydligt att det fanns många som delade samma minnen. Hedvig Nitsch hade samlat en lång rad årtal om företagets historia.

Vid kaffepausen märktes tydligt att det fanns många minnen att dela. Man samlades i mindre grupper för att minnas. När man åter samlades i Prubbasalen blev det ännu flera anekdoter från både verkstad och kontor. Skratten avlöste varann och det märktes tydligt att de 38 personer som slutit upp, delade både stolthet och nostalgi över sin gamla arbetsplats. Skulle inte förvåna om denna träff var starten på en ny ”Ecco-era”

En bild på några av de som slöt upp när ”Företag och dess historia” handlade om ”Eccoverken”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *