Ambrotyper på museet

I torsdags kväll var det åter dags för en av alla spännande aktiviteter under jubileumsåret. 32 medlemmar fanns på plats för att se på utställningen “Ambrotyper” på Västergötlands museum. Som vanligt bjöds vi på “lite extra”. Göran Elisson som har byggt utställningen berättade om kamerans uppfinnare och hur fotograferingen spred sig, så småningom också till Skara. Därefter tog Staffan Nilsson från Släktforskarna vid och berättade om det detektivarbete som låg bakom kartläggningen av de porträtt som utställningen bygger på. Efter detta fick besökarna möjlighet att se utställningen.
Som avslutning dukades det fram ost och vin. Deltagarna lät sig väl smaka både av en mild Brieost och en lagrad grevéost samt det vin som serverades till detta.

Staffan Hansson och Göran Elisson berättade fängslande om utställningen och det arbete som ligger bakom den. Foto Erik Sånnek

Åldermannen berättar om de viner som serveras till osten. Foto Erik Sånnek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *