En stämningsfull tradition

Foto Erik Sånnek

 

I söndags var det åter dags för en av Skara Gilles värdefulla traditioner. I Stora salen på Stadshotellet var det fullt av förväntansfulla medlemmar som mötte upp för att njuta av god mat, trevlig samvaro, och inte minst, av ett skönsjungande Luciatåg.
Skara Gilles ålderman, Tommy Kroon, kunde hälsa nära 120 medlemmar välkomna till ännu en traditionsfull kväll. I mer än trettio år har Gillet firat Lucia med en stämningsfull samling på hotellet. Efter en rejäl julsmörgås, tonades belysningen ner och de i Skara så välbekanta tonerna från Gunnar Wennerbergs Luciasång hördes närma sig. Lucia med tärnor och stjärngossar från Domkyrkans ungdomskör, ledda av Åsa Nyberg, gjorde en praktfull entré. Ungdomarna bjöd på flera av de sånger som vi längtar efter att få höra vid denna tiden och deras framträdande var lysande. Efter att den sista sångens toner klingade ut, ersattes de av klingande applåder som gav uttryck för den stora uppskattning som de församlade kände.
Efter underhållningen var det åter dags för åldermannen att fatta mikrofonen. Nu gällde det den alldeles nytryckta utgåvan av årets ”Ett och annat från den gamla staden Skara”. En skrift som brukar presenteras vid denna högtid. Åldermannen berättade om innehållet och kunde presentera flera av skribenterna som fanns på plats. Intresset för boken är som vanligt mycket stort och flera exemplar bytte ägare under kvällen.
Därefter var det dags för dragning av lotterierna. Flera generösa företag hade försett Skara Gille med fina vinster och många lyckliga vinnare drogs. En av dem var Birgitta Jung som vann den trevliga delikatesskorgen som även i år skänkts av generösa medlemmar.
Som avslutning presenterade åldermannen några av tankarna inför nästa års 70-årsjubileum. Blir det inte sjuttio aktiviteter, så blir det bra nära. Gillets medlemmar fick en inblick i både datum och teman. Till slut konstaterades att det finns möjligheter att träffas snart igen, redan på lördag firar vi Lilla julafton i Båtsmanshuset. 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *