Fint besök i Båtsmanshuset

På fredagen fick Båtsmanshuset storfrämmande. Det var mer än 40 elever och deras lärare från en andraklass på Källeskolan som kom på besök. Fem tidigare fröknar, hade arrangerat Båtsmanshuset så att man kunde visa hur en skoldag kunde “se ut” för mer än hundra år sedan. Anledningen är att vi firar “Folkskolan 175 år”.Eleverna fick en inblick i hur man, som elev, uppträdde i skolsalen, man fick testa griffeltavla, skriva med bläck och lära sig alfabetet på gammaldags sätt. På andra våningen lyssnade eleverna på sagor och lekte inomhuslekar från förr. Utanför Båtsmanshuset fick man prova “hysta boll”, gå på styltor och fläta snören. Mitt i aktiviteten gjorde man ett avbrott för att äta, då serverades smörgås av brödkaka och mjölk.

När barnen lämnade gården för att återgå till sin vanliga skola, kunde man se att de fått uppleva något mycket annorlunda. Sannolikt kommer deras lärare att kunna återknyta till några av dagens händelser i deras egen verksamhet. Även Gillets lärartrupp tycktes gilla dagen. Eller som Ann-Britt uttryckte det: “Detta var skôj”.

Vi ser mamsell Ann-Britt, fröknarna Ann-Marie och Britt på trappan till Båtsmanshuset. Berit och Ylva hade fullt upp med barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *