Årets stadsvandringar – en strålande succé

I går hade nämnden i Skara Gille sitt första möte för säsongen En av de punkterna som fanns med på dagordningen, var sommarens stadsvandringar. Sex måndagskväller kompletterad med en extra torsdagsvandring som inspirerades av ett 1700-talstema, fanns att avhandla.

Vår samlade bedömning är att vi kan prata om en total succé. 912 deltagare totalt,
varav 702 följde med till gården vid Båtsmanshuset för kaffe och fralla.
Finns det något liknande i hela Sverige? Knappast troligt.

Ett mycket varmt tack till Barbro Olofsson för en strålande insats. Vi har en guide som är kunnig, påläst och har ett genuint intresse att förkovra och fängsla sina åhörare. Skara Gille känner stor tacksamhet för Barbros fantastiska insatser.

Ett varmt tack även till Johan Hjertén som på ett självuppoffrande sätt har sett till att spela in Barbros röst vid samtliga stadsvandringar. Ljudfilerna finns nu på vår hemsida där alla kan ta del av Barbros historiska vandringar.

Ett stort tack till Gillesnämndens ledamöter och deras respektive samt våra värdpar som har sett till att det har bretts smörgåsar och serverats kaffe på gården vid Båtsmanshuset efter stadsvandringarna. Här finns det många, många ideella timmar nerlagda i en obeskrivligt positiv anda. Vi tackar också alla de som har hjälpt till att “röja undan” efter våra samlingar.

Slutligen det största och varmaste tacket till alla som har deltagit i årets stadsvandringar och gjort dem till den succé de har blivit. Inte minst ekonomiskt. Även om biljettintäkterna inte går till Skara Gille och att vi har bjudit på kaffe och fralla, har vandringarna gett ett rejält plus tack vare våra lotterier. Alltså, tack till alla lottköpare och tack till alla generösa sponsorer.

Skara Gille är en hembygdsförening som växer – vi i Gillesnämnden fortsätter att arbeta för att leva upp till det stora förtroende som vi får av våra medlemmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *