Stadsvandring nr 3

En ny måndag närmar sig. Och med den ännu en stadsvandring. Denna gången är Skara Lisa målet för vandringen som går via Smedjegatan och Gråbrödragatan förbi pumphuset till Seminarieträdgården. Vägen tillbaka går efter Malmgatan. Detta är helt nya marker , även för Barbro. Det innebär att vi alla får helt nya kunskaper (?). Vem var tullinspektören som startade Skara Lisa? Varifrån har källan fått sitt namn? Vilka var det som nyttjade Skara Helsobrun? När invigdes Biskopsgården? Hur många biskopar har bott här? Vilket år byggdes Församlingshemmet?

Skara Gille bjuder på kaffe och fralla vid Båtsmanshuset efter vandringen, precis som vanligt. Vi ser fram emot ännu en trevlig kväll. Nu har dessutom Charlies rest tältet så det finns skydd för både regn och besvärande sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *